In Nieuwegein hebben we een 8 meter hoog zichtscherm geplaatst!

Onze opdrachtgever wilde graag dat de bewoners van het nieuwe appartementencomplex geen zicht meer hadden op het naastgelegen oude industriepand. Ze kwamen bij ons met de wens hiertussen een zichtscherm te plaatsen met een ‘vriendelijk’ uiterlijk.

Een grote uitdaging, want zo’n dichte afscheiding van 8 meter hoogte geeft een enorme windbelasting. We hebben daarom de hele constructie in 3D-tekeningen uitgewerkt en verschillende testopstellingen gemaakt. Uiteindelijk kwamen we tot het ontwerp zoals het nu is geplaatst.

De staalconstructie bestaat uit zware kokerstaanders die op horizontaal aangelegde betonnen heipalen zijn geplaatst. De staanders zijn onderling gekoppeld en ook horizontaal geschoord naar het achterliggende industriepand. Van onder tot boven zijn vervolgens aan de staanders draadmatten gehangen. Deze matten hadden we in de fabriek al bekleed met speciale blinderingsrollen met klimop-bedrukking.

Het resultaat is een strakke groen wand geworden dat het zicht wegneemt op het industrieterrein erachter. Precies zoals onze klant het had gewenst!

 

Winkelmand
There are no products in the cart!
Verder winkelen
0